Пилешка супа по френски

Пилешка супа по френскиИвичките юфка и колоритната тиквичка съседстват в това апетитно ястие с пилешко или пуешко месо. Ако се добавят пасирани домати, супата ще стане по-красива и по-вкусна.

4 порции
Подготовка: 20 минути
Топлинна обработка: 25 минути
В 1 порция:
калории – 338; белтъчини – 38г; мазнини – 12г; въглехидрати – 19г

Продукти

1 супена лъжица зехтин
1 голяма глава кромид лук (едро нарязана)
3 скилидки чесън (нарязани на тънки ивички)
по 1 малка зелена и червена пиперка без семена (нарязани на зарчета)
2 средно големи тиквички
(разрязани първо по дължина, а после на ситни кубчета)
1 равна чаена лъжичка сушен майоран
1 водна чаша пасирани домати (доматено пюре)
1л. пилешки бульон основа
200г. талятеле
0,5 кг. пилешки гърди без кости и кожа (нарязани на малки кубчета)
1/4 чаена лъжичка сол и смлян пипер
——————————————————————————

Начин на приготовление

1 Загрейте зехтина в голяма тенджера и задушете в него лука. Добавете чесъна и оставете съда на котлона още минута.
2 Прибавете към тях зелената и червената пиперка, похлупете и задушавайте 5 минути, като бъркате от време на време. Добавете тиквичките и майорана и задушете отново под капак за 7 минути или докато тиквичките омекнат, като разбърквате периодично.
3 Сипете в тенджерата пасираните домати и пилешкия бульон. Оставете ги да заврат. Добавете месото и ивичките талятеле. Похлупете и варете на тих огън 5-8 минути. Подправете със сол и малко пипер и поднесете с хрупкави гризини или крекери.

Leave a comment